Online Registration
  • Registration for this event is now closed.
02
nov
2020
Lomma-Bjärred
Bjärehovskolans matsal
Lingvägen 17
Bjärred,  23734
Sweden

Se anmälningsinformation efter föredragspresentationen

Föredrag: Safari på 55:e breddgraden – Trädgårdsdjur 

Föredragshållare: Marie Dacke

Marie Dacke är professor i Sinnesbiologi vid Biologiska Institutionen, Lunds universitet.  Hon har vunnit SM i vetenskapspresentation, är en av experterna i naturprogrammet Studio Natur och brinner för att föra ut sin forskning och kunskap om djurlivet i vår närhet till alla som vill lyssna. Tidigare i år gav hon ut boken Trädgårdsdjur, som utgår från hennes egen trädgård i Borgeby samt en radhusträdgård i Malmö.

I detta föredrag kommer hon att ge oss en guidad tur i den fascinerande värld som döljer sig utanför vårt fönster. Vi kommer bland annat att får svar på följande frågor: Hur hittar bina hem till kupan? Vad gör en bivarg? Hur fungerar igelkottens krock-kudde? Varför murar bihonan in sina barn? Vad gör tvestjärten på vintern? Hur ser världen ut för din hund? Varför ska du älska spindlar och blomflugelarver? Vem är trädgårdens landlevande kräftdjur? Hur maximerar du djurlivet i din trädgård? 

Anmälan/information

Rotarianer och gäster är välkomna. Mötet kommer att vara ett fysiskt möte i Bjärehovskolans matsal. Deltagande sker beaktande FHMs anvisningar. Dukning kommer att ske luftigt för att förebygga smittspridning. Mat kommer att levereras från Långa längan portionsvis. Eftersom leveransen sker portionsvis blir det en tallrik med kalla rätter. Dryck och kaffe med kaka ingår. För detta tar klubben ut en mötesavgift på 150 kronor som ska betalas till klubbens swishkonto 123 085 61 95 i samband med anmälan.
Eftersom vi behöver veta hur många portioner som ska beställas är det obligatoriskt att anmäla sig om man vill delta på plats. Sista anmälningsdatum är satt till den 29 oktober kl. 14.

Det kommer också att bli möjligt att se föredraget via webb. För att delta digitalt behövs ingen anmälan för medlemmar. Den digitala sändningen planeras starta 18:00.
Länk till mötet är 

Anslut till Microsoft Teams-möte

Deltagaravgift för klubbens digitala föredrag är 20 kronor. Pengarna går oavkortat till klubbens hjälpverksamhet. För att hålla nere transaktionsavgifterna - swisha gärna för flera föredrag samtidigt tex 100 kronor för fem föredrag. Klubbens swishkonto är: 123 085 61 95. Deltagaravgiften för det digitala föredraget gäller inte för gäster.