Online Registration
  • Registration for this event is now closed.
23
nov
2020
Lomma-Bjärred
Webbmöte

Sweden

Vi fortsätter med klubbens digitala veckomöten.

Tidsschemat är följande:
17:45 - 18:05 Uppkopplingstid och mingel
18:05 - 18:15 Information och inledning av vår president Rikard
18:15 - 19:00 Föredrag
19:00             Avslutning av mötet

Använd länk nedan för att koppla upp

Microsoft Teams-möte

Anslut på din dator eller mobilapp

Klicka här för att delta i mötet.

Styrelsen har beslutat ta ut en deltagaravgift på 20 kronor för klubbens digitala föredrag. Pengarna går oavkortat till klubbens hjälpverksamhet. För att minska klubbens transaktionsavgifter - swisha gärna 100 kronor för tex fem möten till klubbens swishkonto samtidigt som du anmäler dig eller senast när du kopplar upp dig till mötet. Klubbens swishkonto är: 123 085 61 95.
Gäster behöver inte betala deltagaravgift.

Rubrik: Mellan kunskap och handling: Klimatkrisens stora utmaning

Föredragshållare: Nina Wormbs

Varför går det så trögt i omställningen till ett hållbart samhälle? Nina Wormbs delar med sig av aktuell humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning om klimatförändringarna. Hur kan och bör vi förstå och kommunicera klimatförändringarna, hur länge har vi vetat, och vad är egentligen individens ansvar?

 

Nina Wormbs, professor i teknikhistoria på KTH,  intresserar sig för människans förhållande till miljön och tekniken. Hon har tidigare skrivit om medieteknik, spektrumfrågor och digitalisering men forskar nu mest om klimatfrågan. Hon samverkar mycket med det omgivande samhället genom offentliga uppdrag, debatter och skrifter.