EGO-föredrag av Leif Carselid och Kjell Randow
Vid måndagens rotarymöte fick vi lyssna till två intressanta egoföredrag. Det var två av våra nya medlemmar, Leif Carselid och Kjell Randow, som på ett mycket trevligt och underhållande sätt berättade om uppväxt, familj, yrkesliv och fritid. De berättade bland annat en del anekdoter från uppväxt och yrkesliv.
 
Leif är uppvuxen i Hyltebruk, Småland, och avslutade sina studier med socionomexamen i Stockholm 1964. Han började sin yrkesbana inom kriminalvården i Gävle 1967. Han har sedan arbetat som fängelsedirektör på många av våra anstalter, såsom Karlstad, Norrköping, Hall, Ystad och slutligen Kirsebergsanstalten i Malmö. Leif är gift med Anita, bor sedan många år på Smultrongatan i Lomma. Han har tre barn och fyra barnbarn. Blev medlem i Rotary 1977 i Kalmar.
 
Kjell är född i Helsingborg, men uppvuxen i Ljungbytrakten. Efter studier i Ljungby bar det av till Malmö och Tandläkarhögskolan. Studierna ledde så småningom till en doktorsexamen. Kjell har arbetat i såväl egen klinik, som på tandläkarhögskolan och andra kliniker. Han har arbetat som specialist inom protetik. Han har tre barn och fyra barnbarn. Han bor på Limhamn, men har vissa funderingar på att flytta till Bjärred, där han har bott en gång i tiden. Lomma-Bjärred är hans första rotaryklubb.