Picknick i Alnarpsparken med stipendieutdelning till Saga Folkesson och föredrag av Dave Servin
Det första veckomötet på det nya Rotaryåret var traditionsenligt picknick i Alnarpsparken. De regnmörka molnen försvann och en skön kvällssol lyste under evenemanget.
 
Efter sedvanlig inledning av president Björn fick vi vara med om årets stipendieutdelning. En mycket värdig mottagare av årets stipendium på 10 000 kronor vara Saga Folkesson. Se separat artikel via länken STIPENDIUM 2022
 
Efter det fick vi ett intressant och aktuellt föredrag av Dave Servin under rubriken : Spännande lantbrukstider - höga priser på allt.
 
 
Dave inledde med att berätta om sin egen barndomstid från Karsholms Gård norr om Kristianstad vid Oppmannasjön. Den bilden han målade upp med lantbruk, jakt och fiske, han var sju år när han körde med hästräfsa, skiljer sig avsevärt från den bild som gäller för dagens lantbruk.
 
Som agronom avslutade han sin "karriär" på Alnarp - platsen för dagens möte. Under åren 2004-2013 byggde han upp en samverkansorganisation mellan fakulteten på Alnarp och näringsliv/organisationer.
 
Dave hade med sig prov på lite av det som produceras inom lantbruket. I dokument som du når via länken AGRIVÄXT har Dave sammanställt en del nyttig och aktuell information om lantbruksproduktionen samt vilka utmaningar den står inför.