EGO-föredrag av Astrid Wennberg Dicander
Presidenten inledde med att hälsa alla välkomna. Mötet hade inga övriga gäster.
Vi rundfrågningen berättade Björn att han varit på ett past presidentmöte och där blivit vederbörligen avtackad av guvernörer.
Marie berättade om ett distriktsmöte som hon deltagit i där de bland annat haft workshops kring medlemsrekrytering. Marie nämnde också att hon vill skaka liv i ungdomsutbytet. Klubben har tidigare varit aktiv inom området men det är några år sedan. Det kommer ett medlemsutskick så småningom.
Efter den inledande informationen fick vi lyssna till ett spännande föredrag av Astrid Wennberg Dicander kring hennes liv och leverne. Som ny medlem i klubben får alla presentera sig i ett föredrag.

Astrid har varit med i Rotary sedan 1999 - de första 24 åren i Möllevångens Rotaryklubb i Malmö och sedan i somras i Lomma-Bjärred Rotaryklubb.

Uppväxten kantades av prat om affärer vid frukostbordet då familjen drev en dagligvarubutik. Personal, lönsamhet och sortiment var vanliga samtalsämnen.

Astrid gick gymnasiet i Enköping och studerade sedan i Uppsala påbyggt med kurser på universiteten i Göteborg. Stockholm och Lund. Detta ledde till examen till Legitimerad psykolog

Första jobben var som psykolog först i San Fransisco på ett krigsveteransjukhus och sedan på militärpsykologiska institutet i Stockholm. Under tiden i USA passade Astrid på att läsa psykoterapi på Berkley, som vid den tiden låg långt fram. Efter detta fokus på det kliniska så styrde Astrid om till arbetspsykologi.

1973 flyttade Astrid från Stockholm till Skåne för att 1974- 1981 jobba på Mercuri urval i Malmö som regionchef. Därefter startade och drev Astrid 1982-2023 personalutvecklingsbolag.

I firman handlade det om tjänster såsom personlighetstester, coaching, ledarstöd, rekrytering, urval och karriärrådgivning.

Astrid har i alla affärsrelationer fokuserat på långsiktiga relationer och
hög kvalitet. Likaså tydlighet och omtanke.

I karriären har Astrid bland annat jobbat i Dubai. Hon har även studerat styrelseutbildningen vid EFL och hade efter det ett antal styrelseuppdrag, bland annat för Järavallens Conference & Country Club.

Astrid betonar vikten av att ha en mentor som företagare - något hon själv saknat.

Astrid har två barn på 42 och 35 år. Sedan ett par år är Astrid särbo med Jan som bor i Nybostrand.

Astrid själv bor i Lomma och tränar gärna på Friskis och Svettis. Astrid har och har haft ett stort golfintresse - både som spelare och i olika ideella engagemang. Hon uppskattar också måndagarna i klubben och tackar för det varma och engagerade mottagandet. I sin tidigare klubb var Astrid engagerad i styrelsen 2007-2012 och som president 2008-2009. Kanske är nästa engagemang i vår styrelse :)

För Lomma-Bjärred Rotaryklubb, Stellan Nordahl