Konst möter mattdesign: Föredrag av Shirin Ghoreishi
 
Måndagens möte inleddes med att vår medlem Carl-Gustaf Olofsson presenterade och visade en intressant film om Rotary Doctors arbete i Kenya. Filmen beskriver Rotary Doctors verksamhet efter 35 år i landet. Den är en kort sammanfattning av de aktiviteter som genomförs och vilka resultat som nås. Här finns filmen: https://youtu.be/Ggiyz84e8X0.
 
 
Shirin Ghoreishi tog sedan över och vi fick lyssna till kvällens huvudprogram med rubriken ”Konst möter design”. Shirin berättade mycket engagerat och livfullt om sin resa inom mattvärlden och hur hon idag driver företaget Hearthproject. Hon är född i Lund, och har växt upp med en pappa som arbetar inom mattvärlden och driver ett av Sveriges största mattföretag.
 
Shirin berättade om sina många intressen som dans, yoga, konst och mattor. För att få utlopp för sina intressen har hon bott utomlands i många år, bla i Nederländerna, Indien och Kina, där hon har studerat och drivit företag. Efter många år utomlands har hon nu återvänt till Sverige, och bor för tillfället i Lomma, men är på gång att flytta ut på landet, där hon får bättre möjligheter att utveckla sina intressen och företagsverksamhet.
 
En tanke är att skapa ett mattgalleri på den nya platsen. I dag arbetar hon mycket med att tolka konst (tavlor) i form av mattor. Hon väljer en tavla, tolkar den och för över tolkningen till en matta. Mattorna tillverkas i Indien. Shirin hade tagit med sig två av sina mattor. Och visst är det härligt med handknutna mattor, och man kan mycket väl förstå att dessa kan rymma känslor, kärlek, poesi och mycket annat. Mattor kan man absolut hänga som konstverk på väggen, menar Shirin.
 
Nästa vecka ska Shirin visa upp sin konst, sina mattor på Elit Hotell på Gustav Adolfs Torg i Malmö.
 
Vill man besöka Shirin så så kan man kontakta henne via mobilen 070-0999903 eller via mejl hearthproject.sg@gmail.com
Shirin har också en hemsida https://www.hearthprojectsweden.com/