Solceller på taket - kan det va' nåt?: Föredrag av Rikard Franz och Martin Adelros
 
President Björn Hansson hälsade oss hjärtligt välkomna och konstaterade glatt att vi även denna gång var drygt 30 deltagare. Året har börjat riktigt bra och det är kul att få träffa både medlemmar och gäster.
 
 
Björn informerade om att det den 6 februari är FN-dagen mot kvinnlig könsstympning. Distriktets kommitté håller ett digitalt seminarium som man kan deltaga i på denna länk: https://rotary2390.se/event/fn-dagen-mot-kvinnlig-k%c3%b6nsstympning-1/
 
CG informerade om att det i söndags varit en halvdag för The Rotary Foundation i det vackra rådhuset i Malmö.
 
Stellan Larsson informerade om att vi onsdagen den 1 februari deltar i distriktets sändning Wednesday Night Live. Stellan berättar då om vår insamling till Ukraina. Följ sändningen här: https://rotary2390.se/event/rotary-wednesday-night-live-7/
 
Det finns även möjlighet att delta i ett digitalt möte med Empowering Girls kommittén tidigare på kvällen: https://rotary2390.se/event/distriktskommitt%c3%a9n-empowering-girls-kommitt%c3%a9m%c3%b6te/
 
 
Därefter berättade Richard Franz om sin solcellsresa. En resa som blivit extra intressant och lönsam på grund av de elpriset som vi ser nu. Bifogat finns Richards presentation som på ett strukturerat sätt visar vad man ska tänka på.
Rikards bilder hittar du via länken SOLPANELER HOS FRANZ
 
Efter presentationen kunde vi ställa frågor till Richard och Martin Adelros från Elektrotjänst. Elektrotjänst installerar solceller och hjälper också till med råd om hur arbetet ska läggas upp.
 
På en direkt fråga om hur lönsamt det är att installera solceller just nu så svarade Martin att det är lönsamt om man har pengar tillgängliga men om man måste låna så bör man nog vän. Åtminstone om man bara ser till det rent ekonomiska.
Ledtider för att få solceller installerade är just nu 6-12 månader. Är ni intresserade så gäller det att rappa på om man vill ha det klart innan nästa vinter.
 
Vill du veta mer om Martin och Elektrotjänst så hittar du information här: https://elrenovering.se/