Martin Gren berättar om Axis: Föredrag av Martin Gren

Stefan Knutsson hälsade alla välkomna till kvällens möte. Mest välkommen var föredragshållare Martin Gren.

CG informerade om att det den 12 juni är en Empowering Girls eftermiddag på Grand i Lund. Många spännande föredrag. CG delade ut information om program och hur man anmäler sig. Kontakta CG om ni är intresserade.

Stefan delade ut sponsorbroschyrer för hinderloppet, visitkort för detsamma och våra gäster som var 13 till antalet fick vars en broschyr som beskriver vår rotaryklubb.

Martin Gren inledde sitt föredrag med att berätta om hur han under sin tidiga skoltid engagerade hela klassen för att agera återförsäljare för hans fina discolampor. Det var redan  här som affärsmodellen som sedan också skulle gälla för Axis skapades. All försäljning via återförsäljare, konkurrera inte med dina återförsäljare.

Den tidiga Axis försäljningen var nätverksprodukter så att man kunde komma åt olika skrivare i sitt nätverk. 1995 utvecklade Axis sin första nätverkskamera och blev ett videoövervaknings företag. Och på den vägen är det.

Axis kan stoltsera med att ha utvecklat intelligenta nätverk i 40 år och IP kameror under 28 år. Det är väl IP kamerorna som vi vanliga medelsvenssons känner till. Axis är störst på kameror utanför Kina och stödet man nu får från Canon är till stor nytta. Framöver är det ”Internet of Security Things” som kommer att vara viktigt att vara med inom.
Axis har gått från klarhet till klarhet mycket tack vare sina Core Values som inte förändrats nämnvärt under alla år. Act as One, Always Open och Think Big.

Martin tackade för det fina diplomet och att han nu bidragit till att 60 barn blivit fullvaccinerade mot Polio.