Inredning som gör att man trivs: Föredrag av Pernilla Enarsson
Vår president Eva Netterlid hälsade medlemmar och gäster välkomna. Speciellt välkommen var dagens föredragshållare Pernilla Enarsson.
Vid den inledande rundfrågningen om besök i andra klubbar berättade CG Olofsson om sitt engagemang och besök i andra klubbar knutet till Rotary Doctors och Empowering Girls.
Bengt Widén informerade om kommande evenemang Bierabend den 11 oktober. Rutin för anmälan finns med i den inbjudan som distribuerats till våra medlemmar. Rotaryklubben Burlöv- Karstorp heter numera Öresund östra. Burlöv Rk är nerlagd.
 
 
Pernilla tog sedan över och med ett mycket intressant och inspirerande föredrag med rubriken Inredning som gör att man trivs.
 
Pernilla har sin dagliga gärning i butiken Green House som är granne med Lamaroni. Inledningsvis berättade hon om sin bakgrund och erfarenhet från olika jobb. Det började med eterneller och har sedan hela tiden kretsat kring blommor. När man har ett så stort brinnande intresse och älskar det man jobbar med är det svårt att ta betalt. De tråkiga jobben lärde mycket.
 
Förutom butiken och blommor kretsar henne verksamhet nu kring inredning. I allt sitt arbetet är den gemensamma nämnaren människor.
Här några ledord: blommor på bordet, bidra till en känsla, det ska finnas en röd tråg med en tydlig utgångspunkt, inspiration utanför sina väggar, våga sticka ut och använd mycket färg, välj ut någon sak som inte passar in.
Sammanfattning: Inspirera människor att våga mer och våga ändra om.
Pernilla visade bilder från de egna hemmen i Bjärred.
 
 
Via dessa länkar kan du läsa reportage från tidningar