Presidentskifte, stipendiet och EGO-föredrag
 
Vår president Eva Netterlid önskade alla hjärtligt välkomna. Speciellt välkomna var årets stipendiat Tuva Ljung och EGO-föredragare  Staffan Göransson.
 
Marie Nilsson informerade om att det den 4/9 kl 11.45-13.15 är ett näringslislivsmöte med Företagarna någonstans i Lomma. Det blir mat + trevligt föredrag + mingel. Ta chansen att synas och/eller marknadsför vår Rotaryklubb och/eller Lomma hinderlopp. Anmäl intresse til Astrid Wennberg Dicander.
 
Gunnar Larsson informerade om att man på klubbens hemsida kan läsa om vårt senaste bidrag till Ukraina. Informationen finns också på vår facebooksida. https://lomma-bjarred.rotary2390.se/ och https://www.facebook.com/lommabjarredrotaryclub
 
Anders Nyquist informerade om att det finns möljighet att vara funktionär under Lomma hinderlopp. Lista skickades runt. Läs mer om Lomma hinderlopp här: https://www.facebook.com/search/top?q=lomma%20hinderlopp eller här: https://lommahinderlopp.se/.
 
Sadeq fick ett stort tack för att vi får vara deras gäster under våra möten och att vi är jättenöjda med maten och deras trevliga personal. Läs mer om Lamaroni här: https://www.facebook.com/www.lamaronirestaurang.se/.
 
Anders Widesjö kallades fram och fick en välförtjänt PHF för sina 10 år som skattmästare i klubben. Han fick också en stor applåd.
 
Sedan var det dags att överlämna vårt stipendium på 10.000 kr. I år gick det till Tuva Ljung.
Motivering:
Utan Tuva så hade Lomma Ridklubb varit betydligt fattigare. Fattigare på glädje, idéer, inspiration, intäkter, omsorg och kunskap. Tuva vet vikten av ideellt arbete till förmån för barn och ungdomar och hästarnas välfärd.
Hade världens ungdomar bestått av bara Tuvor så hade jorden haft solsken istället för mörker, och glädje istället för sorg. För när en tjej som Tuva kommer till ridklubben så flockas barnen runt henne och vill ha kramar, svar på frågor, hjälp med sina hästar och full uppmärksamhet. Tuva finns alltid där för dem.
"Om världen bestått av bara Tuvor så hade vi alla mått så mycket bättre. Tuva är unik."
 
Vi säger stort GRATTIS till Tuva.
 
Som vanligt (får man väl säga) vann Jörgen Mårtensson vinsten i vinlotteriet. Överskottet går oavkortat till våra Rotary-vänner i Ukraina som har mycket som behöver göras för att få det lite bättre.
 
Nu var det dags för Eva att lämna över presidentskapet till Lars Bröms som ser fram mot sitt år. Mycket kommer att handla om att fortsätta arbeta för en god trivsel i klubben. Lars ser fram mot att vi får 5 nya medlemmar vilka gärna får vara kvinnor. Lars informerade också om att årets första möte är den 1/7 på Alnarp som traditionen bjuder. Årets andra möte blir, efter ett par veckors ledigt, den 12/8. Då blir det den traditionella kräftskivan som brukar vara mycket trevlig och välbesökt. 😊
Alla vi medlemmar tackar Eva för ett jättefint år och så ser vi fram mot nästkommande år tillsammans med Lars.
 
 
Sist men absolut inte minst fick vi höra en del om Staffan Göranssons livsresa. En spännande resa vars profesionella del till stor del bestått av AXIS. Ta chansen att slå dig ner med Staffan så berättar han säkert fler spännande saker om sitt liv.
 
 
Ha en bra sommar önskar vi i referat-redaktionen.