Bjäre Chips – uppstickaren på den svenska snacksmarknaden: Föredrag av Göran Nordander
 
Som vanligt serverar Bjärreds Station god mat. Denna gången var det en härlig Ceasarsallad. Detta var sista möte för säsongen på Bjerreds Station. Vi är tillbaka igen i slutet av augusti.
 
President Björn Hansson önskade alla välkomna. I dag var vi 22 närvarande och det är ju nästan de 25 som behövs för att vi ska slippa betala för tomma platser. Det är viktigt att fler vill bli högnärvarande.
 
Lite om vårt kommande program som också går att läsa på hemsidan https://lomma-bjarred.rotary2390.se/events
 
Nästa vecka den 21/6 är det studiebesök på Stick-It. Det finns då möjlighet att träffa unga engagerade UF-företagare.
 
Veckan därpå den 28/6 blir det president-igen-skifte på Örestads GK med stipendieutdelning och spännande föredrag av Juris Neret om ”Med en rysk major på kamelrygg vid Uralbergen!”. Det blir en resa som till sist gör att Juris landar i vår klubb.
 
Och så har vi vårt traditionella möte första möte för nästa Rotaryår någonstans i Alnarpsparken den 5 juli. Det ska bli spännande att återigen få ta del av något intressant från deras verksamhet.
 
Under sommaren kan vi träffas i restaurangen på Örestads GK tillsammans med våra vänner från Burlövsklubbarna. Varje onsdag kl 12.00 – 13.00 från den 6/7 till och med den 10/8. Temat brukar vara att träffas, äta och snacka. 😊
 
Kräftskiva vill vi ju inte vara utan. Den kan vi vara en del av genom att vara med MÅNDAGEN den 15 augusti. OBS detta är enda mötet som är på en måndag.
 
Nils Christerson höll en exemplariskt kort 3-minutare. Och bra var den också. Nils är Bjärredsbo sedan 2000 och har en bakgrund som lantbrukarson. Nu har han specialiserat sig som expert på lantvetesorter. Ta chansen att få veta mer om Nils när ni träffas nästa gång.
 
 
Sedan var det dags att lyssna på Göran Nordander, VD på Bjäre Chips. Bjäre Chips är ju uppstickaren på den svenska snacksmarknaden. Och det förstår man när man träffar Göran. En driftig företagare som tror på sin idé och som driver på för att förverkliga sina mål. Man använder endast de bästa råvarorna som alla kommer från Bjärehalvön och Skåne. Miljöpåverkan blir minimal genom medvetna val som lokalproducent. Man har med 3 storlekar på påsen och 7 smaker lyckat väldigt bra med att komma in på viktiga marknadsplaster som ICA, Coop, Axfood, Willys, Hemköp, och så vidate…
Bjäre Chips har sedan 2012 vunnit ”Bäst i test” varje år i flera olika tester. Allt detta har gjort att man snart är tredje störst på marknaden bakom OLW och Estrella. Att den åtråvärda tredje platsen hägrar ser man på försäljningsutvecklingen där man med råge kommer att spränga 40 miljonersvallen i år. Kvalitet, engagemang och stolthet leder till resans mål.
Tack Göran för ett bra föredrag och extra tack för de goda chipsen som delades ut.
 
 
Till sist påminde president Hansson oss om att diplomet för genomfört föredrag räcker till att tillsammans med Bill och Melinda Gates Foundation fullvaccinera 50 barn med 3 vaccindoser var. Lite huvudräkning på det ger att vi i LBRC årligen ser till att 2.000 barn blir fullvaccinerade mot Polio. Bra jobb tycker vi alla.